Nicolis Valpolicella Classico 2015
Beschrijving
Nicolis Valpolicella Classico 2018
Deze wijn heeft een diep robijnrode kleur, intens parfum, aangenaam, aanhoudend, met hints van rood fruit en bittere amandelen. De smaak is vol, goed van smaak en harmonieus.
Druivensoorten
Corvina 65% - Rondinella 20% - Molinara 5% - Sangiovese 10%
Serveersuggesties
De wijn past goed bij vlees, en vooral bij geroosterd lamsvlees en bij oude kaas. De wijn moet minimaal een uur voor het serveren worden geopend.
Vinificatie
Het oogsten gebeurt met de hand altijd rond midden oktober
Na de persing laat men het vocht ongeveer 15 dagen gisten met druivenschillen, bij een temperatuur tot 26°C. Om de kleur en de belangrijke aroma's zoveel mogelijk uit de druivenschillen te halen, wordt délestage toegepast. Deze handeling wordt dagelijks herhaald gedurende de gehele maceratieperiode. Een jaar lang geraffineerd in grote eikenhouten vaten uit Slovenië.
De flessen rusten na botteling tenminste vier maanden voordat ze worden verkocht.
Alcohol 13% vol
Opbrengst per hectare 84 hl/ha
Totale zuurgraad gr/lt 5,70
Droog residu gr/lt 26,00
Wijnstokken aangeplant op familiebezit in de Valpolicella Classica-zone