Nicolis Recioto della Valpolicella DOCG Classico 2019 dessertwijn

€ 24,50
(1 fles(sen) = € 24,50)
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Nicolis Recioto della Valpolicella DOCG Classico 2019


Dit is een zoete wijn, ook wel dessertwijn genoemd. In de fles bevindt zich een blend van Corvina, Rondinella, Molinara en Dindarella uit de wijngaarden ten noorden van San Pietro in Carignano,


Vanwege het zoet combineert deze wijn uitstekend bij kazen, kletsenbrood met eventueel confiture. Ook bij zoete gerechten, waaronder koek en ijs, is deze wijn een uitstekende begeleider.


Omschrijving Dieprode kleur, intens aroma met tonen van viooltjes, iris, wilde rozen en vanille. In de mond vol, zacht en delicaat.

Wijn spijs dessertwijn die zeer goed combineert met pandoro of panettone, maar ook met gebak van zanddeeg en harde gerijpte kazen.


De druiven worden handmatig geplukt en drogen gedurende 4 maanden in luchtdoorlatende kratten in de fruitkelder (Appassimento) waarin ook windturbines aanstaan.

Daarna volgt spontane fermentatie met eigen gisten in stalen tanks, gedurende ongeveer 18 dagen tot het gewenste alcohol- en suikergehalte bereikt is.

Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden in vaten van Sloveens eiken. Daarna rust de wijn nog minstens 2 maanden in de fles.


Dit betreft een fles met 50 cl inhoud

Alcohol 13,5%

Druiven 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara, 10% Dindarella