Nicolis Amarone DOCG Classico 2017
Beschrijving
Nicolis Amarone DOCG Classico 2017
Deze wijn past goed bij wild, gebraden vlees en stevige, smaakvolle oude kaas. Ook een briljante begeleider bij kaasfondue!
Buitengewone “meditatiewijn”. De fles moet minstens één uur voor het serveren worden geopend. Het moet worden geserveerd in grote ballonglazen die een goede oxygenatie bevorderen.
Kleur diep robijnrood.
Boeket complex, harmonieus, elegant, met tonen van gedroogd fruit, jam, kreupelhout, walnootschillen en leer. Smaak evenwichtig, rijk, delicaat, sober en langdurige afdronk.
Alcohol 16%
Serveertemperatuur 16 C
Vinificatie
Drogen: 3 maanden in de fruitkelder met luchtturbines.
Fermentatie: spontaan, met inheemse gisten, in stalen tanks gedurende 25 dagen, in de late winter.
Rijping: 30 maanden in Slavonische eikenhouten vaten.
Voor verkoop nog 6 maanden rustperiode in de fles.
Bewaarperiode de wijn is op dronk maar kan nog minimaal 7 jaar, mits goed geconditioneerd, opgelegd worden.
Geschiedenis van Vini Nicolis
ViniNicolis bestaat sinds1951, produceert wijn van de wijngaarden van hun landgoed in San Pietro in Cariano in de regio Valpolicella (“vallei van de vele kelders”) in Italië.
Ze maken een aantal van een van de meest gevierde wijnen ter wereld – Amarone en Valpolicella “Ripasso”.
De organisatie wordt op dit moment geleid door de tweede generatie, Giuseppe Nicolis – de wijnmaker, en Giancarlo – de wijnbouwer.
De wijnmakerij van de gebroeders Nicolis beslaat meer dan 40 hectare wijngaarden in verschillende delen van Valpolicella, zowel aan de voet als op grotere hoogte, met een jaarlijkse productie van slechts 16.000 kisten. De broers beheren en verzorgen elk onderdeel van de wijnbouw en de wijnbereiding persoonlijk – van wijnstok tot fles.
De Amarones van Nicolis zijn altijd indrukwekkend.