Metairie Chardonnay Les Barriques 2021

€ 12,75
(1 fles(sen) = € 12,75)
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Metairie Chardonnay Les Barriques 2021


Deze witte wijn van het merk Metairie is afkomstig uit de wijnstreek Languedoc-Roussillon in Frankrijk. De Metairie Les Barriques Chardonnay is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De Chardonnay druif is vroeg rijp en is resistent tegen kou en warmte.

Het smaakprofiel van deze witte wijn is vol & rond en past perfect bij salades en wit vlees.


De oude stokken van gemiddeld 40 jaar, geven rijpe en volle druiven die perfect geschikt zijn voor houtlagering. De Chardonnay druiven krijgen in dit klimaat veel. Na de handmatige oogst rijpt het sap voor maar liefst 9 tot11 maanden in kleine eiken houten vaten, barrique, in de kelder van Metairie. Een belangrijke periode voor deze "Les Barriques Chardonnay" want hij wordt vol en stevig in de smaak maar ook heel zacht.


Métairie wijn wordt gemaakt van druiven uit wijngaarden gelegen tussen Narbonne en Limoux, op de weg naar de Pyreneeën. Verschillende percelen met dezelfde druivensoort, maar elk met hun eigen terroir en microklimaat bieden een breed scala aan nuances, aroma's en bloemige noten in de wijnen. Sommige wijngaarden zijn typisch Mediterraans en zorgen voor genereuze wijnen met diepgang; anderen zijn hoger gelegen en worden blootgesteld aan de wind van de Atlantische Oceaan, die intensiteit, elegantie en finesse geeft aan de wijnen.