Champagne Brut AOC Carte Blanche Charles Ellner

€ 29,95
(1 fles(sen) = € 29,95)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Elegant, subtiel en een aantrekkelijke frisheid. Fruitig, rond en florale en citrus tonen.

Bijzonder gekenmerkt door een zachte, fijne mousse. Wij selecteren onze mousserende wijnen op dit element. Champagne is zoveel mooier als uw mond tintelt.

Dosage 10 g/l.
Samengesteld uit 30% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 40% Pinot Meunier.

Deze Champagne is elegant, subtiel en een aantrekkelijke frisheid. Fruitig, rond en florale en citrus tonen.

Bijzonder gekenmerkt door een zachte, fijne mousse. Wij selecteren onze mousserende wijnen op dit element. Champagne is zoveel mooier als uw mond tintelt.

Dosage 10 g/l.


Het champagnehuis Charles Ellner is gevestigd in Epernay en bestaat al sinds 1905. Stukje bij beetje groeide het tot wat het nu is; een champagnehuis dat nog steeds in het bezit is van de familie, met maar liefst 50 hectare eigen wijngaarden en een imposante serie champagnes die internationaal steeds meer overtuigen en daarmee nogal eens in de prijzen vallen. Inmiddels staat al weer de vierde generatie aan het roer van dit unieke familiebedrijf.


De wijngaarden bevinden zich onder andere in Valée de Marne, Montagne de Reims, Côte des Blancs, "Grand Cru" in Chouilly en "Premier Cru" in Rilly la Montagne, Tauxières, Champillon, Sermiers en Dizy.


De cuvées van Charles Ellner zijn elegant en harmonieus. Een groot aandeel in de champagnes bestaat uit Chardonnay en het maakt de stijl van Ellnner verfijnd, fruitig met levendige en frisse zuren. De Pinot Noir geeft de champagnes gewicht en maakt ze vol, terwijl de Pinot Meunier bijdraagt aan een mooie rondeur. Daarnaast gebruikt met geen malolactische fermentatie en laat alle wijnen minimaal 3 jaar ouderen.