Ca'del Sette Amante Rosso Veronese 2017

€ 17,50
(1 fles(sen) = € 17,50)
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Ca'del Sette Amante Rosso Veronese 2017


Intense robijnrode kleur met paarse accenten.

Gekenmerkt door tonen van donkerrood fruit en een uitermate volle smaak van kersen en chocola. Full-bodied, intense en aanhoudende smaak en afdronk.

Spijs combinaties: Rood vlees, wild vlees en verse of oude kazen.


Spijs combinaties: Rood vlees, wild vlees en verse of oude kazen.

  • Druiven: Merlot, Cabernet Sauvignon en Corvina
  • Oogstjaar: 2017
  • Houdbaar: minimaal vijf jaar na het oogstjaar, mits in goede omstandigheden bewaard.
  • Wijnmaker: Ca’del Sette, Matteo Pontalto


VINIFICATIE: De wijn wordt gemaakt van druiven die enigszins zijn ingedroogd op de wijnstokken. Deze worden op drie verschillende tijdstippen geoogst.

Eerste vinificatie: Na het persen van de Merlot druiven, wordt de most samen met de marc, in high-tech tanks gebracht die zijn uitgerust met een eigen pomp. De most wordt gefermenteerd met geselecteerde gisten gedurende 7 tot 10 dagen. Pas hierna wordt de wijn wordt gescheiden van de most en opgeslagen in roestvrijstalen tanks.

Tweede vinificatie: Nadat de Cabernet Sauvignon druiven zijn geperst wordt de most samen met de marc, wordt geplaatst in high-tech. Daarna wordt wijn van de Merlot druiven, verkregen tijdens de eerste vinificatie toegevoegd aan de most en wordt het met

geselecteerde gisten voor ongeveer 10-15 dagen gefermenteerd. Hierna wordt de wijn gescheiden uit de marc en opgeslagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur.

Derde vinificatie: Na Corvina druiven te hebben geperst wordt de most samen met de marc, geplaatst in high-tech tanks die ieder voorzien zijn van een computer bestuurde pomp met zeven rotorbladen. De wijnen uit de eerste en de tweede vinificatie worden toegevoegd aan de most en worden gefermenteerd met geselecteerde gisten gedurende 15-20 dagen. Hierna wordt de wijn gescheiden uit de marc en opgeslagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur wanneer ongeveer vier maanden blijft.

BEHOUD: Na een raffinage van 4 maanden in roestvrij stalen tanks, wordt de temperatuur verlaagd naar -4 ° C gedurende 7 dagen om wijnsteenzuur stabilisatie te realiseren.

FILTRATIE: Om een ​​volledige verwijdering / scheiding van de gist te krijgen, de wijn is micro-gefilterd.

EINDPRODUCT: Na de filtratie wordt de wijn bewaard bij 10 ° C.
De Kaliummetabisulfiet wordt toegevoegd als conserveermiddel alleen voor het bottelen.